Home » Binnenland » Bewaker op schoolplein na gevecht tussen ouders
foto: RTV Noord / Goos de Boer

Bewaker op schoolplein na gevecht tussen ouders

Op het schoolplein in Groningen staat sinds kort een bewaker. De aanleiding is een gevechten tussen ouders. Om een nieuwe confrontatie te voorkomen staan er inmiddels bewaking voor de deur.

De twee incidenten hebben een diepe indruk gemaakt op de schoolgemeenschap. Dat geldt voor zowel de ouders als de kinderen. ‘Zeker van een school verwacht je dat het een veilige omgeving voor je kinderen is. Sommige leerlingen hebben die ouders zien vechten. En nu staat er een bewaker bij de deur. Dat voelt heel onprettig,’ reageert één van de ouders.

Ze benadrukt dat het conflict los staat van de school. ‘Het gaat om problemen tussen twee ouders. En helaas is dat geëscaleerd op het schoolplein en in de school.’ Donderdag wordt er een bemiddelingspoging gedaan tussen de vechtende ouders. Daar zijn de school, het wijkteam en politie bij betrokken.

Optimistisch
Dekker is daar optimistisch over. ‘Ik ga ervan uit dat die bemiddeling slaagt. En dan kan de rust terugkeren. Ook is de beveiliger bij de schooldeur dan niet meer nodig.’