Home » Binnenland » Familie verliest derde kind in verkeer: “Hoeveel kan één gezin verdragen?”

Familie verliest derde kind in verkeer: “Hoeveel kan één gezin verdragen?”

Een gezin uit het Belgische Stekene is deze week voor de derde keer een kind verloren bij een tragisch ongeval. De 26-jarige Lotte Ceuppens verloor net als haar broer en zus de controle over haar stuur en verongelukte. “Ik weet niet hoever mijn draagkracht nog reikt”, zegt haar moeder tegenover een Belgische nieuwswebsite.

Het ongeval gebeurde dinsdagmiddag op de Langeweg in het Zeelandse Axel. De auto van Lotte Ceuppens lag op zijn dak in een gracht naast de weg. De vrouw moest door de brandweer uit het wrak bevrijd worden. Ze was er toen al ernstig aan toe. Ze werd in allerijl overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed er later op de avond aan haar verwondingen. “Wat er precies gebeurd is, weten we nog niet”, zegt broer Sander.

Negen kinderen brachten vader Willy en moeder Kris samen op de wereld. In 1998, 18 jaar geleden, sloeg het noodlot voor het eerst toe toen hun zoon Bram, amper 19, met zijn auto te pletter knalde tegen een muur in het centrum van het Belgische Stekene. Nog geen acht jaar later verloor hun dochter Joke de controle over het stuur op de parallelweg van de E34 tussen Stekene en Moerbeke. Acht maanden lang lag ze in een coma voor ze overleed. Ze is slechts 21 jaar geworden.

“Dit is het derde kind dat ik verlies”, zei mama Kris in een korte reactie. “Ik weet echt niet meer hoever mijn draagkracht nog reikt.”