Home » Provincies » Groningen » Verdachte aangehouden in onderzoek zware mishandeling prostituee in 2008
Stockfoto

Verdachte aangehouden in onderzoek zware mishandeling prostituee in 2008

Op dinsdag 29 november heeft de politie een 29-jarige man uit Groningen aangehouden in het onderzoek naar de zware mishandeling van een prostituee in oktober 2008. De politie heeft vanwege nieuwe ontwikkelingen het onderzoek heropend.

Bij Opsporing Verzocht is hier op 22 november jl. aandacht aan besteed. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar een politiebureau.

Een toen 21-jarige prostituee uit Groningen ontving in haar kamer in de Nieuwstad In Groningen op woensdag 22 oktober 2008 omstreeks 23.45 uur een klant. Nadat hij gebruik had gemaakt van haar diensten sloeg hij haar met een onbekend voorwerp een paar keer hard tegen haar hoofd en hand. Door de aanval viel ze bewusteloos neer. De vrouw had een groot gat in haar voorhoofd en hield daar een flink litteken aan over. Ook verbrijzelde haar vingertop door het geweld. De verdachte was waarschijnlijk uit op de dagopbrengst van de prostituee. Hij vluchtte met een geldbedrag. Op woensdag 3 februari 2009 werd er aandacht aan deze zaak besteed in Opsporing Verzocht. Mede dankzij de uitzending werd er destijds een verdachte aangehouden. Na onderzoek bleek hij niets met de zaak te maken te hebben.