Home » Provincies » Flevoland » Dood Jdesse Boerenveen mogelijk door schulden

Dood Jdesse Boerenveen mogelijk door schulden

Vanaf donderdag 1 december wordt de 40-jarige Jdesse Boerenveen vermist. Hij wordt op 22 december gevonden in het water in Almere. Onder meer door een filmpje op internet wordt duidelijk dat Jdesse bedreigd werd en dat hij op 1 december vermoedelijk niet vrijwillig naar Almere is afgereisd.

Op 1 december wordt Jdesse in het kantoor van een garagebedrijf in Wormerveer bedreigd door een aantal mensen. Hij zou een schuld bij hen hebben openstaan en zij wilden hem duidelijk maken dat dit geld terug moest komen. Blijkbaar zijn zij niet de enigen, want Jdesse zou daar aan het eind van de middag opgehaald zijn door drie andere mensen die hem vervolgens naar Almere zouden hebben gebracht. Hier wordt hij op 22 december bij een strandje in het water gevonden.

Strandje
Wij denken dat Jdesse op een of andere manier op 1 december al in het water terecht is gekomen. Wij zouden heel graag meer informatie hebben over wie er die avond op het strandje en de parkeerplek daar. En dan met name over de drie mannen die daar rond half 23.30 uur gezien zijn. Eén van de mannen is inmiddels aangehouden, maar naar de andere twee zijn wij nog op zoek. Het zijn allebei mannen met een donkere huidskleur. De één is een slanke man van ongeveer 1.75 meter lang. De ander is vermoedelijk een Antilliaanse man, niet al te groot met vermoedelijk rastahaar. Hij sprak met een accent.

Drie auto´s
De mannen waren daar met drie auto’s. Een Chrysler Voyager (die eerder die dag in Wormerveer is geweest), een Citroen Xsara en een Renault Clio. We willen graag weten of er een link is tussen deze auto’s en de dood van Jdesse.

Andere afspraak
Verder is er die avond rond 18.00 uur een afspraak geweest tussen een kennis van Jdesse en twee mannen op station Muziekwijk. De kennis van Jdesse zou zijn schuld verder zou afbetalen. Het signalement van de twee onbekende mannen is als volgt. Allebei de mannen zijn rond de 30 jaar oud en hebben een donkere huidskleur. Eén van hen droeg een groene muts en heeft daaronder vermoedelijk rastahaar. Hij is rond de 1.70 meter lang. De ander is een stuk langer, rond de 1.95 meter lang en droeg die donderdagavond 1 december een korte bruine of grijze jas met capuchon. We zouden heel graag willen weten of iemand zich de ontmoeting tussen deze mannen kan herinneren en of iemand wellicht Jdesse daar nog gezien heeft.

Vragen
– Wie weet hoe en door wie Jdesse om het leven is gebracht?

– Wie weet wie die twee nog gezochte mannen zijn, die op het strandje van Almere-Haven waren?

– Wie weet wie de twee mannen zijn die om ongeveer 18.00 voor de ingang van de kiosk bij station Almere-Muziekwijk stonden?

– Wie weet wie de bestuurders waren van die Chrysler Voyager, de Citroën Xsara en de Renault Clio?