Home » Provincies » Friesland » Vader (31) en zoontje (3) komen om bij treinbotsing na schooluitje

Vader (31) en zoontje (3) komen om bij treinbotsing na schooluitje

Een schooluitje van een groep jonge basisschoolkinderen uit Harlingen is maandagochtend geëindigd in een drama. Na een bezoek aan een lammetjesboerderij werd een van de auto’s waarin de kinderen zaten, gegrepen door een trein. Een vader (31) en zijn zoontje (3) kwamen om het leven op de onbewaakte overweg op particulier terrein.

De auto werd volgens de politie een flink stuk meegesleurd. Er zaten geen andere personen in de auto. De omgekomen vader en zijn zoontje kwamen uit Harlingen.

Vier en vijf jaar
Een groep van ruim twintig kleuters van de basisschool Prins Johan Friso in Harlingen was op een schooluitje. Ze gingen lammetjes kijken bij een lammetjesboerderij. Het gaat om een groep schoolkinderen van vier en vijf jaar.

Na het vertrek bij de boerderij werd de eerste auto die wegreed door de trein gegrepen. De andere kinderen en begeleiders waren nog op het terrein. De politie doet onderzoek naar beide voertuigen. Ook wordt gekeken of de knipperlichten bij de spoorwegovergang het tijdens het ongeluk goed functioneerden.