Home » Buitenland » Zeker vijf doden bij aanslag London, politie weet wie dader is
De dader

Zeker vijf doden bij aanslag London, politie weet wie dader is

Een van de mensen die woensdagmiddag zwaargewond raakte bij de aanslag in Londen is in het ziekenhuis overleden. Het dodental is daarmee opgelopen tot vijf, inclusief de vermoedelijke dader.

De andere doden zijn twee omstanders en een politieagent. Ook zijn er veertig mensen gewond geraakt, sommigen van hen zijn er slecht aan toe.

Op een persconferentie zei plaatsvervangend politiecommissaris Mark Rowley dat hij ervan uitgaat dat de dader geïnspireerd is door islamitische terreurorganisaties zo meldt de NOS. Volgens Rowley weet de politie wie de man is, maar kan hij vanwege het lopende onderzoek geen details geven over diens identiteit. Agenten doen onderzoek naar mogelijke handlangers van de dader.

De politie gaat de komende dagen extra agenten inzetten op straat.

Halverwege de middag reed de man tientallen mensen aan op een brug in het centrum van de Britse hoofdstad. Zijn auto kwam tot stilstand tegen een hek rond het parlementsgebouw. Hij rende vervolgens richting het parlement, waar hij een ongewapende politieman neerstak. Daarop werd hij door andere politiemensen doodgeschoten.