Home » Provincies » Flevoland » Zwaar mishandelde bejaarde overleden Almere

Zwaar mishandelde bejaarde overleden Almere

Was het een ongeluk of toch een misdrijf? Het bleek het laatste, maar wát er precies gebeurd is in de woning van de 83-jarige meneer Maurits aan de Eeuwenweg in Almere, is nog altijd een raadsel. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en vraagt om tips.

De heer Maurits is gepensioneerd en weduwnaar. In de avond van maandag 20 juli 2015 neemt hij de telefoon niet op. Als zijn dochter langsgaat, vindt ze hem en laat meteen een ambulance komen naar zijn woning aan de Eeuwenweg in Almere. Het slachtoffer ligt op de grond, in een plas bloed. Hij is zwaargewond maar nog wel aanspreekbaar. De ambulance brengt hem met spoed naar het ziekenhuis. Zowel een val als een misdrijf wordt niet uitgesloten. Om zekerheid te krijgen wordt het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) ingeschakeld. Het NFI concludeert: het letsel van de man moet door een misdrijf zijn veroorzaakt. Na verslechtering van zijn algehele toestand overlijdt de heer Maurits een paar maanden later.

Portemonnee verdwenen
Uit onderzoek blijkt dat er een portemonnee uit de woning is verdwenen. Ondanks meerdere zoekacties in en om de woning is die is nog altijd niet teruggevonden. Meerdere buurtonderzoeken en het horen van meerdere getuigen heeft tot nu toe niet geleid tot een oplossing van deze zaak.

Getuigen gezocht
Het gebeurde dus allemaal op maandagavond 20 juli 2015, vermoedelijk in de woning van de bejaarde man op de Eeuwenweg te Almere. De politie zoekt getuigen en natuurlijk mensen die iets kunnen zeggen over die portemonnee van het slachtoffer.

Vragen
Heeft u op maandag 20 juli 2015 op de Eeuwenweg in Almere iets gezien dat misschien iets te maken heeft met deze zaak of weet u misschien door wie de heer Maurits is mishandeld?
Heeft u de portemonnee van de heer Maurits gevonden of weet u misschien waar die gebleven is. Misschien heeft iemand de portemonnee gestolen, maar wie?
Heeft u andere informatie die de politie misschien kan helpen dit misdrijf op te lossen?

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.