Home » Provincies » Noord-Holland » Man die met mes zwaait en Allahu Akbar roept in Den Haag door politie neergeschoten

Man die met mes zwaait en Allahu Akbar roept in Den Haag door politie neergeschoten

12 april werd een man in zijn been geschoten door de politie in Den Haag. Gisterenavond is een filmpje naar buiten gekomen waarin te zien is dat de man met een mes zwaait en Allahu Akbar roept.

Persbericht politie:

Een agressieve man had een mes en vernielde enkele ruiten op het Hobbemaplein in Den Haag op woensdagavond 12 april. De politie schoot de verdachte in zijn been, nadat hij meermaals gewaarschuwd was om het mes te laten vallen.

Getuigen belden de politie en meldden dat de man een mes had. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen de verdachte met het mes aan op het plein. Ze waarschuwden de man meerdere malen en losten twee waarschuwingsschoten, omdat de verdachte weigerde mee te werken aan zijn aanhouding. De agenten hebben daarop de verdachte in zijn been geschoten. De verdachte is voor behandeling van de beenwond naar het ziekenhuis gebracht. Het Hobbemaplein werd gedeeltelijk afgesloten voor een sporenonderzoek, ook sprak de politie met meerdere getuigen.

Rijksrecherche
De Rijksrecherche stelt een onderzoek in. Dit gebruikelijk wanneer een agent zijn dienstwapen gebruikt heeft en iemand daardoor letsel heeft opgelopen.