Home » Binnenland » (Video) Politie PRO247: Aanrijding onder invloed van GHB en Cocaïne

(Video) Politie PRO247: Aanrijding onder invloed van GHB en Cocaïne

Het zal je maar gebeuren, je rijdt op de snelweg en je ziet dat de bestuurder van een andere auto zichzelf slaat en dierengeluiden maakt. Hierna zie je dat hij een ongeluk veroorzaakt…

In deze video krijgen politieagenten van Basisteam Drechtsteden zo’n melding. Toen zij ter plaatse kwamen stonden de voertuigen en inzittenden gelukkig al veilig op de vluchtstrook.

Omdat het gedrag van de bestuurder, die het ongeval veroorzaakt heeft, op zijn minst merkwaardig genoemd kan worden, onderzoeken de ambulancemedewerkers hem niet alleen op verwondingen.

De bestuurder blijkt zijn auto te hebben bestuurd onder invloed van GHB en Cocaïne. Een combinatie van drugs die in het verkeer vanzelfsprekend levensgevaarlijk is! Hij wordt aangehouden, zijn rijbewijs wordt ingevorderd en op het politiebureau wordt door een politiearts (FAR arts) bloed afgenomen. In tegenstelling tot alcohol geldt er voor drugs een nullimiet. Als er dus een vermoeden bestaat dat er drugs in het spel is, wordt het rijbewijs direct ingevorderd.

Op 1 juli 2017 zal dit wijzigen om de aanpak van drugs in het verkeer te verbeteren. Vanaf deze datum zal de nullimiet blijven gelden voor de bestuurder van een voertuig die onder invloed is van een combinatie van drugs of van één of meer drugs en alcohol.

Kijk hier voor meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwer… Buiten de strafrechtelijke stappen die door de politie en het OM zullen worden genomen, zal het CBR ook nog een bestuursrechtelijk traject opstarten.

De boete(s) en de kosten van het CBR kunnen hierbij oplopen tot duizenden euro’s. https://www.cbr.nl/4405.pp

En dan nog maar niet te spreken over de andere verkeersdeelnemers die in gevaar worden gebracht…gelukkig liep het hier goed af. https://www.swov.nl/feiten-cijfers/fa…