Home » Provincies » Woningbrand door hennepkwekerij in Tholen

Woningbrand door hennepkwekerij in Tholen

Maandagavond omstreeks 22.30 uur ontstond een brand in een rijtjeswoning aan de Burgemeester van Vrijberghestraat in Tholen. Op last van de brandweer moesten bewoners van de brandende woning en omliggende woningen hun huis verlaten en de nacht elders doorbrengen.

Toen de brandweerlieden even bezig waren met het blussen van de vlammenzee ontdekten zij de vermoedelijke oorzaak van de brand. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen.

Aangehouden
De bewoner van de woning waar de brand ontstond is aangehouden inzake de Opiumwet. Hij is overgebracht naar het politiecellencomplex in Breda. Daar wordt de man vandaag gehoord over zijn betrokkenheid bij de zaak. Het is nog niet bekend uit hoeveel planten de kwekerij bestond. Vandaag worden de restanten van de kwekerij geruimd en alle toebehoren vernietigd. De netwerkbeheerder heeft een onderzoek ingesteld en kwam tot de conclusie dat de stroom illegaal, via een aftakking, afgenomen werd. Zij doet aangifte van diefstal stroom.

Rond 23.15 uur werd het sein ‘brand meester’ door de brandweer gegeven. De woningen in de Burgemeester van Vrijberghestraat hebben rook- en waterschade opgelopen.