Home » Provincies » Flevoland » Dodelijke slachtoffers ongeval A6 gezin uit Amsterdam

Dodelijke slachtoffers ongeval A6 gezin uit Amsterdam

Lelystad – Maandagmorgen 29 mei werd een auto in het water gevonden langs de A6. De drie inzittenden kwamen om het leven.

Rond 08.50 uur meldde een voorbijganger dat er mogelijk een auto in het water lag. Hulpdiensten waren snel ter plaatse en duikers van de brandweer gingen gelijk het water in. Er zaten drie personen in het voertuig en zij werden door de brandweerduikers uit het voertuig gehaald. Hulp mocht voor hen niet meer baten. Alle drie de slachtoffers, een man en vrouw en een kind, zijn geïdentificeerd. Volgens de politie gaat het om een 44-jarige man, een 36-jarige vrouw en hun kind van vier. 

Volgens de Amsterdamse acteur Mimoun Ouled Radi zijn de slachtoffers zijn oud-collega John Wijdenbosch en diens gezin. John Wijdenbosch was onder meer bekend van zijn rol als Björn in de film en de tv-serie Costa! en als Danny Schat in de film Monte Carlo. Ook speelde hij Roy in de tv-serie Shouf Shouf!. De politie wil niet bevestigen dat het om het gezin Wijdenbosch gaat, omdat nog niet alle familieleden op de hoogte zijn gebracht, aldus een woordvoerder.

De auto werd uit het water getakeld. De toedracht van het ongeval wordt onderzocht door verkeersspecialisten,  wanneer de auto te water is geraakt, is nog onduidelijk. Mochten mensen iets gezien hebben, dan wordt hen gevraagd contact op te nemen met het Tactisch Verkeersteam via 0900-8844.