Home » Provincies » Agenten belaagd door vrouw met messen in Sprang-Capelle.

Agenten belaagd door vrouw met messen in Sprang-Capelle.

Sprang-Capelle – Agenten hebben vrijdagavond bemiddeld bij een ruzie tussen twee exen. Maar het liep zo uit de hand dat de agenten belaagd werden door de vrouw met twee messen. Met hulp van een keukenstoel werd de vrouw klemgezet en toen veilig aangehouden.

In de boeien aangehouden

Op vrijdag 16 juni 2017 om 23.30 uur werd een surveillance-eenheid gestuurd naar de van Ravenschotstraat in Sprang-Capelle. Daar zou een ruzie uit de hand gelopen zijn tussen een stel. De bewoner van de woning was door zijn ex-vriendin uit zijn woning gezet. De agenten spraken in de straat met de bewoner die zei dat hij inderdaad was buiten gesloten. Na aanbellen opende de vrouw de deur open. Ze was bezig spullen te pakken om te vertrekken. De agenten hadden in de gaten dat ze erg boos was op haar ex. 

Messen

De agenten zagen dat ze een schaar en een mes in haar zak had. Ze gaf ook aan de man wat aan te doen als hij in de buurt kwam. De twee steekwapens werden afgepakt. Op een gegeven moment zat er geen schot meer in de situatie en gaven de agenten aan dat ze echt de woning moest gaan verlaten. Op dat moment stond de vrouw in de keuken en pakte twee keukenmessen uit een la en nam een dreigende houding aan. De agenten reageerden resoluut en onder het roepen dat ze de messen moest laten vallen werd de verdachte direct gepepperd met spray. Een andere agent pakte meteen een keukenstoel en fixeerde de vrouw met de messen nog in haar handen tegen het fornuis. Zo kon de 41-jarige vrouw uit Geldrop veilig worden aangehouden.

Geweld tegen politieambtenaren

Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers.