Home » Buitenland » Doden bij brand in woontoren in Londen, brandweer vreest dat er nog mensen vastzitten
Foto: Twitter.com

Doden bij brand in woontoren in Londen, brandweer vreest dat er nog mensen vastzitten

Londen – Bij een zeer grote brand in een woontoren met 27 etages in het westen van Londen zijn doden en minstens dertig personen gewond geraakt. Er zijn tweehonderd brandweerlieden bezig met het bestrijden van het vuur en de brandweer vreest bestaat dat het gebouw zal instorten. Volgens de hulpdiensten ter plekken is het zeer waarschijnlijk dat er nog mensen in het gebouw zitten. 

Het is nog niet bekend om hoeveel doden het gaat. 

De Grenfell-toren ligt vlakbij de wijk Notting Hill en telt in totaal 120 appartementen, die in mei zijn gerenoveerd. Het gebouw wordt ontruimd, aldus de politie op Twitter. Enkele bewoners zijn opgevangen in een buurtcentrum in de buurt, schrijft een journaliste van The Guardian

Ambulances

De Londense ambulancedienst laat weten dat er meer dan twintig ambulances zijn gestuurd. Zij hebben minstens dertig gewonden overgebracht naar de Londense ziekenhuizen. De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, spreekt over een “groot incident”.

Volgens verschillende Britse media zitten er nog mensen vast in de toren. Een gemeenteraadslid zegt dat “enkele honderden bewoners” aanwezig zijn.