Home » Provincies » Flevoland » Jongen springt uit bootje wildwaterbaan Walibi vanwege spel ‘de vloer is lava’

Jongen springt uit bootje wildwaterbaan Walibi vanwege spel ‘de vloer is lava’

Attractiepark Walibi heeft een jongen een parkverbod opgelegd nadat hij tijdens een spelletje ‘de vloer is lava’ uit het bootje van de wildwaterbaan is gesprongen.

Gisteren dook een filmpje op waarop te zien is hoe de jongen met vrienden in de attractie El Rio Grande zit. Als een van hen ‘the floor is lava’ roept, springt de jongen over de rand het water in.

Medewerkers zagen op camerabeelden wat er gebeurde en hebben meteen op de noodknop gedrukt. Het water houdt dan op met stromen. De jongen is daarna veilig naar de kant geholpen.

Parkverbod

Vervolgens is hij het park uitgezet. Hij mag er de komende twee jaar niet meer in. “We vinden ‘the floor is lava’ wel leuk, maar wel op een veilige manier. En oke, het was warm, maar dit mag echt niet. Het kan ook gevaarlijk zijn voor andere gasten”, zegt een woordvoerder van Walibi tegen Omroep Flevoland.

Volgens het park wordt er volop gewaarschuwd dat mensen in de attractie moeten blijven zitten. Zowel bij de ingang als onderweg worden bezoekers met bordjes gewezen op het verbod om uit de boot te gaan. In 2013 raakte een 10-jarig meisje haar voet kwijt na een ongeluk in de wildwaterbaan.