Home » Buitenland » Pesters filmen hoe ze jongen (12) wurgen en in water gooien

Pesters filmen hoe ze jongen (12) wurgen en in water gooien

In België wordt geschokt gereageerd op een pestfilmpje waarop te zien is hoe jongeren een 12-jarige jongen de hals dichtknijpen tot hij bewusteloos raakt. Ook duwen ze hem het kanaal in. De video werd door de pesters zelf via social media verspreid.

De mishandeling vond vorige week plaats in Ranst, een plaats ten oosten van Antwerpen. Drie jongeren waren betrokken bij het pesten, er zijn inmiddels twee jongeren opgepakt, meldt Het Nieuwsblad. De politie heeft ze kunnen identificeren naar aanleiding van de beelden.

Op de video is te zien hoe de jongen flauwvalt als zijn belagers zijn halsslagaders dichtdrukken. “Die laten we liggen en we zijn weg”, zegt een van de daders.

In het kanaal
De jongen komt weer bij, maar staat nog niet recht op zijn benen. Even later delen de jongeren een paar klappen uit. Tot slot is te zien dat de jongen in het kanaal wordt gegooid, terwijl zijn pesters erbij staan te lachen.

Op social media wordt geschokt gereageerd, de daders worden bedreigd. De moeder van één van de daders spreekt volgens Het Nieuwsblad van ‘een heksenjacht’.