Home » Provincies » Vijf krakers opgepakt in Achtmaal.

Vijf krakers opgepakt in Achtmaal.

Achtmaal – Wat begon als een melding van een inbraak op heterdaad bleek een kraakactie te zijn. Vijf krakers werden opgepakt.

Aanhouding op straat

Op vrijdag 16 juni 2017 om 20.00 uur kwam er een melding binnen van een mogelijke inbraak aan de Buntweg in Achtmaal. Verschillende politie-eenheden werden naar de woning gestuurd door het Operationeel Centrum. Bij de woning bleken er vijf krakers te zijn neergestreken met al hun spullen. Ze bevonden zich zonder toestemming op het erf van de woning. Ze hadden al aanstalten gemaakt om het pand te gaan kraken. De eigenaar van het pand deed aangifte en de vijf krakers, vier dertigers(mannen) en één veertiger(vrouw) werden aangehouden.

Let op

Panden die leeg staan zijn een potentieel object voor mensen die een(tijdelijk)verblijf zoeken en daar niet voor willen betalen. Belangrijk is dat een woning die leeg staat goed is afgesloten zodat de kans klein wordt. Maar ook de mensen die in de omgeving van een leegstaand pand wonen kunnen een bijdrage leveren om kraken tegen te gaan en dat is direct 0900-8844 bellen als er een verdachte situatie te zien is.