Home » Provincies » Brabant » Auto in brand gestoken in Vught

Auto in brand gestoken in Vught

Vught- In de nacht van zondag op maandag is in Vught een auto in brand gestoken. Rond tien over drie in de nacht kreeg de brandweer de melding van een autobrand aan de Witte Muntstraat in Vught. Bij aankomst van de brandweer stond een geparkeerde auto aan de voorzijde volledig in brand. De brandweer had het brandende voertuig snel geblust, maar des ondanks bleef er van de auto weinig over.

Politie gaat er van uit dat het voertuig in brand is gestoken. Naast dat de auto aan de voorzijde in brand stond, bleek ook bij het achterwiel iets te smeulen. Bij nader onderzoek trof de politie aanmaakblokjes aan op het achterwiel van de auto. De sporen zij door de politie veilig gesteld en ook de auto is voor nader onderzoek meegenomen. De auto ging door de brand geheel verloren

Volgens buutbewoners zou het gezin van het voertuig al eerder getroffen zijn geweest van brandstichtingen en vernielingen. In 2009 werd een brandbom bij een woning binnen gegooid bij de buren van het gezin. Deze brandbom zorgde voor veel schade aan de woning. Na verluid zou de brandbom toen bij het verkeerde huis naar binnen gegooid zijn.

Foto’s en tekst: Bart Meesters