Home » Provincies » Gelderland » Auto raakt van de weg en belandt in sloot Zaltbommel

Auto raakt van de weg en belandt in sloot Zaltbommel

Zaltbommel – Aan de van Heemstraweg West in Zaltbommel is in de nacht van zondag op maandag een auto van de weg geraakt en in de sloot te recht gekomen. De melding van het ongeval kwam rond de klok van tien voor half een in de nacht binnen bij de hulpdiensten. Brandweer, Politie en een ambulance rukte met spoed uit naar het ongeval.

Een auto met daarin een 18 jarige inwoonster van Poederoijen, kwam met haar auto vanuit de richting van Zaltbommel en reed in de richting van Gameren toen de auto van de weg raakte, en aan de linker zijde van de weg in de sloot te recht kwam. Het slachtoffer raakte bij het ongeval gewond maar wist wel zelf de auto te verlaten. Omdat ze aan de overzijde van de sloot op het droge was gekomen werd de vrouw doormiddel van een ladder van de brandweer naar de overkant van de sloot gehaald, waarna medewerkers van de ambulancedienst zich over de vrouw ontfermde.

Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot gehaald. Een gedeelte van de Van Heemstraweg West was door het ongeval korte tijd afgesloten, waardoor het verkeer over een rijbaan het ongeval moest passeren. De grote hoeveelheid water na aanleiding van de vele regen, is waarschijnlijk de oorzaak geweest van het ongeval.

Foto’s en tekst: Bart Meesters