Home » Buitenland » Duitse instantie weigert honden terug te geven, petitie gestart

Duitse instantie weigert honden terug te geven, petitie gestart

Duitsland- De honden die op 11 april 2017 door het Veterinäramt van Landkreis Leer (Duitsland) in beslag zijn genomen dienen per direct te worden teruggegeven aan de eigenaresse. Met de inbeslagname en de lange duur ervan schaadt het Veterinäramt willens en wetens het welzijn van de honden.

Drie maanden geleden heeft het Veterinäramt van Landkreis Leer (Duitsland) de zeventien honden van Edy Mulié in beslaggenomen. Twee honden zijn via het asiel herplaatst maar vijftien honden wachten nog altijd in een opvang, tot ze eindelijk weer naar huis mogen.

Het Veterinäramt heeft aan de lokale pers laten weten dat de inbeslagname niet vanwege verwaarlozing was, en dat de honden in prima conditie waren. Het zou gaan om het niet naleven van regels. Welke regels niet zouden zijn nageleefd, blijft onduidelijk omdat het Veterinäramt steeds andere eisen stelt.

getraumatiseerd

De vijftien honden zijn deels zwaar getraumatiseerd en zitten nu in asielen. Veel van de honden zijn Mechelse herders of herderkruisingen. Van deze honden is algemeen bekend dat ze heel slecht bestand zijn tegen een asielverblijf.

Honden nog niet terug

Het Veterinäramt weigert tot op heden om de honden terug te geven maar heeft ook niet aangegeven onder welke voorwaarden de honden wel naar huis zouden mogen.

petitie gestart

Mensen zijn een petitie gestart welke massaal wordt getekend. Wilt u ook reageren op deze petitie? Klik dan hier