Home » Binnenland » Jongeren melden zich bij Prorail in Friesland, “wij zijn erg geschrokken van de reacties”

Jongeren melden zich bij Prorail in Friesland, “wij zijn erg geschrokken van de reacties”

Friesland (Schillaard)- Op social media zijn maandag beelden verschenen waarop te zien is hoe jongeren in twee spoorbomen klimmen, en eraan gaan hangen. Een van de jongens klapt met zijn hoofd op het wegdek, nadat de spoorboom naar beneden komt.  Aan een spoorboom hangen kost €150, en is tevens gevaarlijk. De spoorbomen kunnen hierdoor defect raken, en niet normaal functioneren. 

Prorail is daarom ook niet te spreken over deze actie. 

Aangifte 

Prorail heeft de beelden doorgezet naar de politie, en heeft aangegeven aangifte te gaan doen. 

Jongeren melden zich 

De jongens op de video hebben zich maandagavond gemeld bij ProRail. Ze zijn geschrokken van alle aandacht die hun daad heeft gegenereerd op social media. De daders betuigen diepe spijt en zien in dat hun gedrag ontoelaatbaar is geweest. De video zou volgens de jongens al anderhalve maand oud zijn en is volgens hen later pas online gezet. ProRail gaat de zaak verder uitzoeken en is blij dat de jongens zich hebben gemeld.

Schade verhalen

De overweg ligt in het Friese Mantgum, in de weg Skillaerd en ProRail onderzoekt of er mechanische schade aan de installatie is overgebleven. Mochten er kosten gemaakt worden dan zullen we die op de daders verhalen. Sowieso doet ProRail aangifte tegen deze jongens.