Home » Binnenland » “Lekker genieten, twee weekjes naar Spanje op vakantie”

“Lekker genieten, twee weekjes naar Spanje op vakantie”

Nederland-  Een inbraak is nooit helemaal te voorkomen, maar u kunt veel doen om de kans flink te verkleinen. We zien het steeds vaker gebeuren, dat mensen melden op social media dat zij op vakantie zijn. Vermeld niet op social media of uw antwoordapparaat dat u met vakantie bent. Inbrekers kunnen gebruik maken van deze gelegenheid. Zorg ervoor dat op verschillende plekken, op verschillende tijden, in huis (ook op de bovenverdieping) licht brandt als het donker is. Dat kan met behulp van een schakelklok.

Ook een handige tip: zet wat koffiekopjes op tafel en laat er een krant liggen, zodat het huis een bewoonde indruk maakt.

Wat kunt u nog meer doen? 

  • Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten. Een inbreker kan anders een raam inslaan en zo de deur openen of binnenkomen via de methode van gaatjes boren.
  • Verstop geen sleutels buiten de deur. Deurmat en bloempot zijn geen geheime plaatsen.
  • Hang geen adreslabel aan uw sleutel(bos). Wanneer u de sleutelbos verliest of als deze gestolen wordt, maakt u het een inbreker wel erg makkelijk.
  • Als u een schuifpui heeft: plaats een balkje aan de binnenkant op de rails tussen de deurpost en de schuifpui, dan kan de schuifpui niet worden geopend.
  • Zet ladders en kliko’s weg, zodat hierop klimmen onmogelijk is.

 

Benieuwd hoeveel inbraken er recent bij u in de buurt zijn gepleegd? Bekijk het op de Mijn-Buurtpagina van de politie.