Home » Provincies » Celstraf voor pinnen met pas van bejaarde vrouw

Celstraf voor pinnen met pas van bejaarde vrouw

Het Openbaar Ministerie eiste vandaag voor de rechtbank in Utrecht vier maanden onvoorwaardelijke celstraf tegen een 19-jarige vrouw op verdenking van het meerdere malen pinnen met een gestolen bankpas. De politierechter achtte de verdachte inderdaad verantwoordelijk voor de pinbetalingen en geldopnames, maar vond niet diefstal, maar verduistering van de pas bewezen. De rechter veroordeelde de vrouw tot vier maanden cel, waarvan één voorwaardelijk. Ook moet zij het schadebedrag van ruim vijfduizend euro aan het slachtoffer terugbetalen.

De verdachte werd op 9 augustus aangehouden nadat een alerte medewerker van MediaMarkt in Nieuwegein de politie waarschuwde toen een jonge vrouw drie iPhones wilde afrekenen. De politie ontdekte al snel dat de pas waarmee de vrouw wilde betalen niet van haar was, maar van een 93-jarige vrouw. Deze vrouw miste de pas na een bezoek aan de supermarkt diezelfde dag. Uit onderzoek bleek dat de pas sinds die tijd voor diverse pintransacties en geldopnamen was gebruikt, waarbij in totaal een bedrag van ruim vijfduizend euro gemoeid was.

Behalve voor de feiten op 9 augustus is de vrouw ook de diefstal van een kinderwagen uit een winkel in Tilburg ten laste gelegd. Ook hiervoor is zij veroordeeld.

De verdachte zit sinds haar aanhouding vast. De gevangenisstraf van drie maanden wordt daarom nu ook direct ten uitvoer gelegd. De duur van het voorarrest wordt van de straf afgetrokken.