Home » Binnenland » Met drank op de bocht uit Beverwijk

Met drank op de bocht uit Beverwijk

Beverwijk – Op vrijdagmorgen ging een 24-jarige vrouw uit Heemskerk met de snorscooter onderuit op de Alkmaarseweg in Beverwijk. Zij bleek alcohol te hebben gebruikt.

Omstreeks 02.30 uur reed de politie met een onopvallende auto in de omgeving van de Alkmaarseweg. Hier zagen zij vanuit de Burg. Scholtestraat een snorfiets aan komen rijden, waarop twee personen zaten.

De bestuurster van de scooter had zodanig de vaart erin dat zij de bocht met de Alkmaarseweg niet kon nemen. Het voorwiel van de scooter kwam tegen de trottoirband waarna bestuurster en haar passagier onderuit gingen.

Bij controle bleek de vrouw alcohol te hebben gebruikt. Zij blies 540 ug/l (ruim 1,2%o). Aangezien zij niet in het bezit was van een rijbewijs, golden voor haar de regels van beginnend bestuurder en mocht zij niet meer dan 90 ug/l alcohol in haar adem hebben. Zij blies derhalve zes maal het voor haar geldende maximum.

De vrouw kreeg een boete van 225 (tweehonderdvijfentwintig) euro. Ook kreeg zij een bekeuring wegens het rijden zonder rijbewijs. Dit kost ook nog eens 240 (tweehonderdveertig) euro.