Home » Provincies » Brabant » Spoorloper aangehouden na achtervolging Eindhoven

Spoorloper aangehouden na achtervolging Eindhoven

Eindhoven-  Tijdens onze controle op vervoerbewijzen afgelopen woensdag in de trein werden wij kort voor aankomst op station Eindhoven aangesproken door een reiziger die een man in het spoor had zien lopen. Eenmaal uit de trein zagen we de man een paar honderd meter verderop in het spoor lopen. Een oplettende machinist die iets later Eindhoven binnen reed, had door middel van een noodoproep er inmiddels voor gezorgd dat het treinverkeer werd stilgelegd.

Na contact te hebben gelegd met onze veiligheidscentrale en een ander team van ons op station Eindhoven werd overlegd dat we met ons dienstvoertuig op zoek moesten gaan naar de persoon. Eenmaal onderweg controleerden we eerst het station bij het PSV stadion. Toen bleek dat de man hier niet meer was besloten we door te rijden naar het station Eindhoven Strijp S. Inmiddels zochten de collega’s van politie Eindhoven ook mee naar de man.

Een machinist iets verderop riep ons vanuit zijn cabine dat hij de man langs het spoor zag lopen. Na een korte achtervolging met ons dienstvoertuig zagen we dat de verdachte zich schuil hield in de bosjes. Eenmaal uitgestapt en na een korte sprint konden we de verdachte aanhouden en overdragen aan de politie die vrijwel meteen na ons ter plaatse kwam.

NS Veiligheid & Service