Home » Provincies » Brabant » Straatracers op de bon in Breda

Straatracers op de bon in Breda

Breda – Twee straatracers zijn door een agent bekeurd. Zij reden gevaarlijk en overschreden ruim de toegestane snelheden.

De agent die in een onopvallende auto reed, zag zaterdag 12 augustus rond 19.30 uur vanuit het centrum een motorscooter en een zwarte Volkswagen met hoge snelheid over de Tilburgseweg rijden naar de A27 toe. Hij volgde de bestuurders. Bij de eerste rode verkeerslichten waren de bestuurders met elkaar in gesprek. Zodra het licht op groen sprong gingen de heren vol gas weg en reden de A27 op. Pieksnelheden van 180 km/uur stonden op de teller (na correctie van de snelheid bleef er een overschrijding van 35 km/u over). Tijdens de race slingerde de motorscooter tussen het andere verkeer door over de twee verschillende rijstroken. Bij afslag Oosterhout-Zuid verlieten beide straatracers de snelweg waarbij de motorscooter over het uitdrijfvak (puntstuk)  nog een andere personenauto inhaalde.

De Volkswagen en scooter reden daarna ieder een andere richting op. De agent koos ervoor de scooter te volgen op de Beneluxlaan. Daar ging weer het gas vol open bij de wegpiraat. Op de Tilburgseweg bij een tankstation hield de agent de bestuurder staande. De man (34) heeft geen motorrijbewijs. Hij kreeg 3 bekeuringen; één voor rijden zonder rijbewijs, een tweede voor het uitdrijfvak (puntstuk) gebruiken, end e derde voor het niet volgen van de rijrichting van de voorsorteerstrook. Ook de bestuurder van de auto (22) kreeg een boete voor het overtreden van de maximale snelheid op de snelweg. Beide heren zijn aangemeld bij het CBR voor een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG) voor het straat racen.