Home » Buitenland » Tweede aanslag Spanje grotendeels mislukt; terroristen met bomgordels gedood

Tweede aanslag Spanje grotendeels mislukt; terroristen met bomgordels gedood

In de Spaanse kustplaats Cambrils, ruim 100 kilometer ten zuidwesten van Barcelona, is vannacht een tweede terreuraanslag grotendeels mislukt zo meldt NOS.

Vijf terroristen werden door de politie gedood, toen ze net zoals gisteren in Barcelona gebeurde, begonnen in te rijden op het flanerende publiek. Cambrils is een populaire plek in de buurt van Salou. De autoriteiten zeggen dat er een verband is met de aanslag in Barcelona.

Mogelijk werd er ook nog een derde aanslag voorbereid. In Alcanar, 200 kilometer ten zuidoosten van Barcelona, blijkt er gisternacht een explosie te zijn geweest in een huis waar explosieven met gasflessen werden gemaakt. In het huis viel één dode.

De terroristen in Cambrils reden met een auto in op een politiewagen en op het publiek op de promenade. De politie begon daarop te schieten. De terroristen droegen bomgordels; een van hen zou met een mes hebben gezwaaid. Bij de aanslag zijn vijf burgers en twee agenten gewond geraakt; twee gewonden zijn er slecht aan. Aan het begin van de nacht was het druk op de promenade.