Home » Provincies » [Video] Politie PRO247: Controle na melding verdachte personen

[Video] Politie PRO247: Controle na melding verdachte personen

We krijgen vaak de vraag: “Wat is verdacht?” “Wanneer mag ik 112 bellen?” 
De antwoorden op deze vragen zijn eigenlijk niet zo moeilijk. Vertrouw je iets niet, is het anders dan normaal, heb je een onderbuikgevoel of heb je door het constateren van een aantal omstandigheden het idee dat er iets niet pluis is? Dan mag je wel spreken over een verdachte situatie. Achteraf moet dan maar blijken of die gevoel juist is geweest of dat het ‘loos alarm’ was. 

Kan het vervolgens niet wachten en gebeurt terwijl je er naar staat te kijken? Bel dan 112, zo simpel is het. We komen liever één keer te veel dan dat we net die ene keer niet komen als het wel ‘raak’ is.

In deze video heeft een bewoner een melding gemaakt van verdachte personen bij de flat. Aan ons de taak om uit te zoeken of deze personen verdacht zijn of niet. In de video blijkt alles al snel in orde te zijn en kunnen de collega’s na controle van een aantal zaken weer verder, op naar de volgende melding…

Mocht je twijfelen? Bel 112, dit nummer is bedoeld voor zulk soort zaken, want in het beste geval voorkomt je een inbraak of help je ons de boeven te vangen!