Home » Provincies » Brabant » Filmende jongens met ‘vuurwapen’ aangehouden in Waalre

Filmende jongens met ‘vuurwapen’ aangehouden in Waalre

Waalre – Op donderdag 31 augustus aan het begin van de avond kregen we een melding dat twee jongemannen aan het spelen waren met ‘vuurwapens’. Ter plaatse bleek het om twee nepwapens te gaan. De jongens zijn beide aangehouden.

Een oplettende burger meldde rond 18.00 uur dat twee jongens op de Hooghbeemd aan het spelen waren met twee ‘vuurwapens’ en dit aan het filmen waren. We zijn ter plaatse gegaan en hebben de jongens gesommeerd de wapens neer te leggen. De twee ‘wapens’, die ze bij zich hadden waren op afstand niet van een echt vuurwapen te onderscheiden. De jongens werden aangehouden en de ‘vuurwapens’ in beslaggenomen. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Griefswald (Duitsland) en een 15-jarige jongen uit Waalre.

Nepwapens? Levensgevaarlijk!
De politie startte vorig jaar al een campagne om te waarschuwen dat het dragen van nepvuurwapens levensgevaarlijk is. Juist om situaties zoals vandaag te voorkomen. De neppers lijken vaak zo echt, dat agenten handelen als bij een echt vuurwapen. Dat betekent dat zij een speciale procedure moeten volgen waarbij zij hun vuurwapen trekken of zelfs moeten gebruiken. Nepvuurwapens leveren daarmee onnodige gevaarlijke situaties op.