Home » Provincies » Brabant » Onenigheid tijdens controle op tienminutentest in Vught

Onenigheid tijdens controle op tienminutentest in Vught

Vught-  De nieuwe test met de tienminutentrein op het traject Amsterdam-Eindhoven leidde gisteren tot wat onenigheid in Vught. Het betrof een parkeersituatie bij de spoorwegovergang aan de kant van de Wolfskamerweg.

Op die locatie stond een auto geparkeerd van een van de verkeersregelaars die door ProRail zijn ingehuurd. Vanuit hier werd  toezicht gehouden op passanten in verband met de treintest.

“Door die auto kunnen mensen in rolstoelen en mensen met bijvoorbeeld een visuele beperking niet over de stoep, wat gevaar kan opleveren”, aldus een Vughtenaar. 

,,De gemeente zegt dat de auto daar mag blijven staan en doet er niets aan. Maar je kunt niet de veiligheid van de één opgeven voor die van de ander.”

De Vughtenaar verstuurde een Twitterbericht naar de politie en dat had wél zin. Wijkagent Marcel de Rouw nam direct ter plekke poolshoogte en verzocht de medewerkers van ProRail om de auto te verplaatsen naar de Kettingweg. ,,Ze hadden inderdaad ontheffing om daar te mogen staan, maar het was geen handige situatie”, erkende De Rouw.