Home » Provincies » Gelderland » Verklaring van gemeente en politie over autobranden Culemborg

Verklaring van gemeente en politie over autobranden Culemborg

Verklaring van de burgemeester van Culemborg (Gerdo van Grootheest), districtschef (Lute Nieuwerth) en teamchef (Erik Bomhof) van politie Oost-Nederland en de officier van justitie arrondissement Oost-Nederland (Carina van Zwol).

Afgelopen nachten zijn er in Culemborg meerdere auto’s in brand gestoken. Het oplossen van de autobranden heeft absolute prioriteit voor de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente. Wij begrijpen de onrust en boosheid die de reeks aan autobranden met zich meebrengt. Er zijn inmiddels extra maatregelen genomen om de daders zo snel mogelijk op te sporen. Welke maatregelen dat zijn, kunnen we uiteraard niet bekend maken. Ook lijkt de grote media-aandacht voor de Culemborgse branden de dader(s) in de kaart te spelen. Betrokkenheid van de inwoners van Culemborg is zeer gewenst en noodzakelijk. Wij roepen hen dan ook op om informatie die naar de daders kan leiden met de politie te delen. Zo hopen we samen zo snel mogelijk een eind te kunnen maken aan de autobranden.

De gemeente Culemborg en de politie vinden het belangrijk dat de meldingsbereid van de Culemborgers omhoog gaat en gaan kijken hoe ze dat het beste handen en voeten kunnen geven. Eerder hebben politie en gemeente in dit kader ook een beroep gedaan op de inwoners van Culemborg.

Heeft u camera’s rond uw huis hangen? Meld ze dan aan via de site camera-in-beeld. Zo kan de recherche snel in beeld krijgen of er mogelijke beelden beschikbaar zijn rond een autobrand. Bent u getuige van een brand geweest? U kunt altijd 0900-8844 bellen om uw informatie te delen. Maar dat kan ook anoniem, bel dan Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Tot slot kan het ook zinvol zijn om als buurt verdachte situaties te delen. In Culemborg zijn al veel Whatsappgroepen waarin mensen informatie over veiligheid in hun buurt delen. Wilt u een nieuwe groep oprichten? Meld u dan aan bij de gemeente.