Home » Buitenland » Dodental aanslag Las Vegas opgelopen tot 59, schutter bekend

Dodental aanslag Las Vegas opgelopen tot 59, schutter bekend

Las Vegas- Het dodental van de schietpartij in Las Vegas is opgelopen tot 59. Er zijn 527 gewonden, zegt een politiechef uit Las Vegas.

Maandag schoot een 64-jarige man vanuit een hotelkamer op de bezoekers van een openluchtfestival. Hij kon minutenlang zijn gang gaan, totdat het rookalarm in de kamer afging vanwege het schieten.

De Amerikaanse autoriteiten hebben vooralsnog geen antwoord op de vraag waarom de 64-jarige Stephen Paddock gisteren het vuur opende op bezoekers van een muziekfestival in Las Vegas. “Dat zijn we aan het uitzoeken”, zei een politiewoordvoerder vannacht op een persconferentie. “We kunnen er nog niets over zeggen.” 

De autoriteiten willen honderd procent zekerheid voordat ze uitspraken doet over het motief van de schutter, aldus de woordvoerder

De vader van de schutter was volgens Amerikaanse media een beruchte bankovervaller. Hij belandde zelfs op de lijst met meest gezochte criminelen van de landelijke politiedienst FBI. Dat gebeurde nadat Benjamin Hoskins Paddock in de jaren zestig ontsnapte uit de gevangenis. De FBI omschreef Paddock destijds als een ‘psychopaat’ die naar verluidt zelfmoordneigingen had.