Home » Provincies » Limburg » Helikopterkaping en ontsnapping uit gevangenis Roermond verijdeld
Stockfoto

Helikopterkaping en ontsnapping uit gevangenis Roermond verijdeld

Bij een grote politieactie in Roosteren in Limburg, vlak bij Maaseik, is vanmiddag een verdachte doodgeschoten. De actie had plaats onder leiding van het Amsterdams parket en houdt verband met een lopend onderzoek rond ‘een subject’ uit het Amsterdamse liquidatiemilieu, laat de politie weten. De politieactie werd ondernomen na een vermoede vluchtpoging uit de gevangenis van Roermond en een helikopterkaping en is onderdeel van een landelijk onderzoek van het Amsterdams parket.

Omwonenden lieten aan 1Limburg weten dat een man op de vlucht sloeg en dat de politie daarna het vuur op hem opende. De man overleed ter plaatse.

In het kader van het onderzoek werd ook in Maarheeze gezocht door de politie. Daar werd vanmiddag een BMW klemgereden en hield het arrestatieteam een man aan. Hij werd geblinddoekt meegenomen. Er waren veel politieagenten op de been met kogelwerende vesten aan en er cirkelde enige tijd twee politiehelikopters boven het dorp.

De politie zoekt in de omgeving Maarheze nog naar enkele mannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Zij zaten ook in de auto en zijn nog niet gevonden.