Home » Buitenland » Man steekt twee vrouwen dood bij station in Marseille
Stockfoto

Man steekt twee vrouwen dood bij station in Marseille

Vanmiddag hebben militairen, bij het hoofdstation in Marseille, een man doodgeschoten die mensen aanviel met een mes. Twee vrouwen zijn om het leven gekomen. Bronnen rond het onderzoek zeggen uit te gaan van een daad van terrorisme.

terrorisme
Omstreeks 13.45 uur vond het incident plaats op het voorplein bij station St. Charles, het hoofdstation van de Zuid-Franse stad. Volgens ooggetuigen riep de aanvaller ‘Allah is groot’ toen hij op voorbijgangers instak.

Volgens de Franse autoriteiten zijn de slachtoffers twee vrouwen. Bij een vrouw zou de keel zijn overgesneden, de andere vrouw zou in de borst zijn gestoken. Militairen die het station bewaken in het kader van Operatie Sentinel, het anti-terreur programma sinds de islamitische aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in 2015, opende meteen het vuur op de aanvaller.

De politie riep inwoners en bezoekers om het gebied rond het station te mijden vanwege een veiligheidsoperatie maar liet omstreeks 15 uur weten dat de situatie onder controle is. Dader uitgeschakeld en gedood.