Home » Provincies » Gelderland » Massale zoekactie naar mogelijk gecrashte paraglider blijkt tros ballonnen
FOTO: POLITIE

Massale zoekactie naar mogelijk gecrashte paraglider blijkt tros ballonnen

Heukelum – De politie heeft zaterdagavond in Heukelum massaal gezocht naar een paraglider die daar mogelijk was gecrasht. Rond 00.15 uur was er nog niemand gevonden.

Zaterdagavond melden twee getuigen dat ze, in de omgeving van de Kerkweg, een paraglider tollend naar beneden zagen komen. Meerdere politie- en brandweereenheden startten daarop een zoekactie.

Politiehelikopter
In totaal gaat het om een gebied van 2,5 kilometer bij 300 meter. Zeker acht brandweerwagens en vier politiewagens werden opgeroepen voor de zoekactie. Rond 23.30 uur werd ook de politiehelikopter ingezet.

Rond 00:00 werden er twee rode ballen in de lucht te zien. Het was niet duidelijk of dit ging om een noodsignaal.

Geen risico
De politie heeft nog geen melding van een vermissing ontvangen. ‘Maar we nemen daarin geen risico. Daarom hebben we opgeschaald’, aldus politiewoordvoerder Paul Koetsier. ‘Het is wel een flink bebost gebied, dat maakt het zoeken niet makkelijk.’

Kliko
Uiteindelijk is een gebied van 2,5 kilometer bij 300 meter uitgekamd, maar een paraglider werd niet gevonden. Een inwoner van Heukelum belde zondagochtend de politie nadat hij diezelfde avond bij thuiskomst ‘een ondefinieerbare constructie van ballonnen’ had gevonden. Hij gooide die nietsvermoedend in de kliko, maar toen hij een dag later later hoorde van de zoekactie, nam hij direct contact op met de politie.

Tijdstippen komen overeen
‘Alles wijst erop uit dat het vliegend object dat door de man was aangetroffen de ‘paraglider’ moet zijn geweest’, benadrukt politiewoordvoerder Frank de Valk. ‘ De tijdstippen van thuiskomst van de vinder van het object en de melding van zaterdagavond van de crash kwamen overeen.’ Ook is er volgens hem geen melding van een vermissing binnenkomen.

Degene die de ballonnen heeft opgelaten, wordt verzocht zich bij de politie te melden.