Home » Binnenland » Overval op bedrijf in Amersfoort

Overval op bedrijf in Amersfoort

Amersfoort – Op zaterdag 7 oktober werd een bedrijf aan de Argonweg overvallen door twee onbekende daders. De politie doet onderzoek.

Rond 10.35 uur werd een 56-jarige medewerker van het bedrijf verrast door twee onbekende mannen die het bedrijf betraden via een openstaande deur. Hij werd bedreigd met een wapen, geslagen en gedwongen geld af te geven. Na buit te hebben verkregen gingen de verdachten er direct vandoor. Het slachtoffer informeerde direct de politie die met meerdere eenheden een onderzoek in de omgeving instelde. De daders werden echter niet meer aangetroffen. Het slachtoffer werd voor hoofdletsel behandeld in het ziekenhuis. 

Signalement verdachten

Van de verdachten is het navolgende signalement bekend :

  • Dader 1 : Getint uiterlijk, mogelijk van Noord-Afrikaanse afkomst, ongeveer 1.70 meter lang. Gekleed in donkere kleding.
  • Dader 2 : Donkere huidskleur, mogelijk van Surinaamse of Antilliaanse afkomst. Iets langer dan dader 1 en gekleed in donker kleding met witte strepen aan de zijkant. Opvallend was dat deze verdachte donkere schoenen droeg met klittenband en witte zolen. Beide mannen droegen donkere mutsen op het hoofd.

Wie heeft informatie?

De politie zet het onderzoek naar de identiteit van de verdachten voort en heeft een forensisch- en een buurtonderzoek verricht. Daarnaast is de politie op zoek naar mogelijke getuigen. De recherche is vooral ge├»nteresseerd in getuigen die hebben gezien waar de verdachten zich voor de overval in de directe omgeving hebben opgehouden. Men kan contact opnemen via het telefoonnummer 0900-8844 of informatie melden via het Meldformulier op Politie.nl. Mocht u anoniem uw informatie willen delen dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via M-Online.