Home » Buitenland » Ruim vijftig doden en meer dan honderd gewonden door schietpartij Las Vegas

Ruim vijftig doden en meer dan honderd gewonden door schietpartij Las Vegas

Tijdens een countryfestival in Las Vegas zijn ruim vijftig doden en meer dan honderd gewonden gevallen na een flinke schietpartij.  Een dader opende het vuur met een automatisch wapen, hij schoot op de mensenmassa vanuit zijn hotelkamer op de 32e etage. De schutter is gedood door een arrestatieteam in zijn hotel kamer.

Hoeveel mensen er precies zijn omgekomen is nog niet bekend en het aantal gewonden kan niet gegeven worden omdat agenten “dit gewoon niet weten”, aldus de politie tijdens een persconferentie.

Zover nu bekend is zijn er ruim vijftig mensen om het leven gekomen.  

Duidelijk is  dat de man kwam uit de regio en verbleef op de 32e etage van het Mandalay Bay Hotel. De autoriteiten denken dat hij alleen gehandeld heeft.  NBC meldt dat het om een 64-jarige man gaat. Het motief van de schutter is nog onduidelijk, er wordt niet vanuit gegaan dat het om een terroristische daad (geweld met een politiek doel) gaat. 

Agenten zoeken nog naar een vrouw die mogelijk voor meer informatie kan zorgen. De vrouw was op reis met de schutter.  

Beelden 

Op sociaal media verschenen verschillende beelden van het bloedbad in Las Vegas.  De verschillende beelden tonen dat er chaos uitbrak door de schietpartij. Honderden bezoekers renden in paniek weg. Gewonden werden in privĂ©-auto’s naar ziekenhuizen afgevoerd. 

De lokale autoriteiten roepen mensen met videobeelden van de schietpartij met hen te delen.

Festival

Het Route 91 Harvest Country Music Festival werd dit jaar voor de vierde keer in Las Vegas georganiseerd. Tijdens het driedaagse festival treden vooral country-artiesten op.

Dit jaar werden onder anderen Jake Owen, Maren Morris, Sam Hunt en Eric Church als zogeheten headliners geboekt.